Termostati - regulatori temperature

Elektronički regulatori

MODELI

Češće se koriste. Njihova osnovna prednost je visoka točnost mjerenja temperature (0,2 - 0,5 °C). Rade bešumno. Opremljeni su sa senzorom zraka, podnim senzorom ili s kombiniranim senzorom s podnom zaštitom od pregrijavanja. Mogu se postaviti ugradbeno ili nadgradbeno.

Mogućnost opterećenja do 3600W. Mogućnost kombinacije sa vremenskom sklopkom (timerom) uz uštedu električne energije do 30%.

Odnos rada elektromehaničkog i elektroničkog regulatora
Zahvaljujući dobro odabranim regulatorima štedite do 30% energije

Regulatori s programatorom

MODELI

Kombiniraju prednosti elektroničkih regulatora sa kompjutorskom "inteligencijom". Mogućnost programiranja temperature u dnevnim ili tjednim rasporedima. Na LCD ekranu se mogu isčitavati podaci kao što su: stvarna sobna temperatura, prethodno programirane "udobne" i "ekonomične" temperature, operativno vrijeme grijaćeg sustava, broj programa i njegov grafički prikaz.

Odabrani modeli imaju mogućnost prilagodbe: regulator temperature samostalno izračunava vremena uključivanja i isključivanja da bi dostigao željenu temperaturu u programirano vrijeme.

Mogućnost opterećenja do 3600W. Mogu se postaviti ugradbeno ili nadgradbeno.

DIN-rail regulatori

MODELI

Regulatori s prilagođenom histerezom kao i oni koji surađuju s osjetnikom vlage. Područje njihove primjene je vrlo široko, počevši od upravljanja temperaturom u višestambenim zgradama, preko zaštite od zamrzavanja (žlijebovi, cijevi, ventili, pristupne ceste, kapije, stepeništa) pa do industrijske zaštite cjevovoda.

Mrežno reguliranje grijanja

Grijanje je regulirano korištenjem elektroničkog vremenskog brojača (timera) - posebno se koristi u zgradama u kojima postoji nekoliko zona grijanja (npr. hoteli). Prednost takvog rješenja je mogućnost ručnog reguliranja cjelokupnog sustava grijanja s jednog mjesta koristeći daljinski upravljač ili telefonske linije.

Temperatura se može programirati u dnevnim ili tjednim rasporedima.
Ušteda električne energije do 30%.